Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

fényre sötétedő lencse

Fényre Sötétedő Lencsék: Minden, Amit Tudnod

Kell

A fényre sötétedő lencsék, más néven fotokróm lencsék, egyre népszerűbbek a szemüveget viselők körében. Ezek a lencsék különleges technológiájuknak köszönhetően alkalmazkodnak a környezeti fényviszonyokhoz, sötétednek napsütésben és világosodnak beltéri fényben. Ez a cikk bemutatja a fényre sötétedő lencsék működését, előnyeit, hátrányait, valamint a vásárlásukkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Hogyan Működnek a Fényre Sötétedő Lencsék?

A fényre sötétedő lencsék titka a bennük található fotokróm molekulákban rejlik. Ezek a molekulák reagálnak az UV sugárzásra: amikor UV fény éri őket, a molekulák kémiai szerkezete megváltozik, ami sötétedést eredményez. Amikor az UV sugárzás csökken, például beltéri környezetben, a molekulák visszatérnek eredeti állapotukba, és a lencsék újra világosak lesznek.

A Fényre Sötétedő Lencsék Előnyei

 1. Kényelmes Használat: Nem kell külön dioptriás napszemüveget hordani, mivel a lencsék automatikusan alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz.
 2. Széleskörű Védelem: Védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen, ami hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez.
 3. Költséghatékony Megoldás: Egyetlen szemüvegben kapunk beltéri és kültéri lencsét is, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg.
 4. Modern megjelenés: többféle színben elérhető

Milyen Típusú Fényre Sötétedő Lencsék Léteznek?

 1. Klasszikus:  11%-os alapszínnel rendelkező lencse, jó árérték arányú, szürke-barna árnyalatban
 2. Transition 8 gen.: Minimális (6%) alapszínnel rendelkező, UV fényre sötétedő szemüveglencse, mely intenzíven reagál a közvetlen és közvetett fénysugarakra.
 3. Autóban is kivállóan teljesít: Határozottabb (11%) alapszínnel rendelkező, UV fényre sötétedő szemüveglencse, mely a látható fény tartományra is reagál. Autó szélvédője mögött is besötétedik.  50%-ra
 4. Vezetéshez, a hosszú utak társa: Kifejezetten vezetéshez kifejlesztett szemüveglencse, mely kiválóan ötvözi a fényre sötétedő (Transitions®) és a polárszűrős (NuPolar®) technológiát. Borult, felhős időben zöldessárga alapszíne (63%) fokozza a kontraszthatást és növeli a mélységélességet

Hogyan Válasszunk Fényre Sötétedő Lencsét?

 1. Életmód: Gondold át, hogy milyen környezetben fogod legtöbbet használni a lencséket. Beltéri munkavégzéshez és szabadtéri tevékenységekhez különböző típusok lehetnek ideálisak.
 2. Keret Típusa: Válassz olyan keretet, amely kompatibilis a fotokróm lencsékkel és kényelmes viseletet biztosít. 
 3. Lencse Anyaga: A modern lencsék különféle anyagokból készülnek, például polikarbonátból vagy üvegből. Az anyag befolyásolja a lencsék súlyát és tartósságát.

Összegzés

A fényre sötétedő lencsék praktikus és kényelmes megoldást nyújtanak mindazok számára, akik szemüveget viselnek, és rendszeresen váltanak a beltéri és kültéri környezet között. Bár vannak bizonyos korlátozásaik és időnkénti hátrányaik, a technológia folyamatos fejlődésével egyre inkább kiküszöbölik ezeket. Ha szemüveget viselsz, érdemes megfontolni a fényre sötétedő lencsék kipróbálását, hogy megtapasztald a sokoldalúságukat és kényelmüket.

Üzleteinkben megtekintheti, kipróbálhatja a fényre sötétedő lencséket! 

Az oldal tetejére